• Zeeuwse Creuses III
  Zeeuwse Creuses III

  Deze middelgrote creuse van Zeeuwse bodem heeft een romige, minder zilte, delicate en fijne smaak.

  Mogelijkheid voor deze te laten openstekken, kraken of dicht te laten

  € 2,00
 • Fines de Normandie
  Fines de Normandie

  De oesters van de Westkust uit Coutainville worden afwisselend blootgesteld aan de zeewinden en de getijdenstromen. De kleine oesters worden in zakken geplaatst en deze worden op tafels in zee gelegd waarna de zakken regelmatig g

  € 2,50
 • Spéciales Gillardeau IV
  Spéciales Gillardeau IV

  Gillardeau is zonder twijfel een van de meest gerenommeerde oester kwekerijen in Frankrijk. Het familiebedrijf produceert oesters die uitsluitend de classificatie of applicatie ‘speciale oesters’ dragen.

  € 3,20

Oesters bewaren

Bewaar de oesters in de koelkast na aankoop in het mandje of kistje. Bewaar ze nooit in water. Oesters kunnen best lang buiten het water in leven blijven, ongeveer 9 dagen. Tot consumptie moeten de oesters levend zijn. De oesters moeten dicht blijven, er moet hiervoor druk op de verpakking blijven. Na opening kun je dit bereiken door iets zwaars op de verpakking te leggen. Staat de schelp toch iets open? Geef dan een tik op de schelp. Als de schelp sluit, leeft het dier nog.

Oesters openmaken

Oesters eet je vers, maak ze daarom op het laatste moment open. Op deze manier kan er ook geen vuil bijkomen.

Leg de oester op een vlak werkblad met de bolle kant naar beneden. Op deze manier blijft het water in de oester zoveel mogelijk behouden. De oester maak je open bij het scharnier, deze vind je aan de smalle kant. Het scharnier is de plek waar de oester z’n klep open en dicht doet. Richt het mes naar beneden zodat je nooit in je hand kunt steken!

Vouw een theedoek een aantal keren dubbel, leg deze op de oester en houd de oester stevig vast. Steek het puntje van het oestermes tussen het scharnier aan de smalle kant en ga met een trillende beweging de schelp in, draai dan het mes een kwartslag naar je toe, je hoort dan het scharnier breken. Draai het mes door en snijd de sluitspier aan de zijkant los. Nu is de oester open, snijd nu de oester los van de sluitspier aan de onderkant.

© 2015 - 2022 De Schelp | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel